Fremragende Kundekontakt
Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.
Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.
Hvorfor vælge Smart Academy?
Videregående uddannelser med højt fagligt niveau, der kan anvendes i praksis
Udgangspunkt i arbejdsrelaterede problemstillinger
Høj kundetilfredshed
Startdato
Kursusbeskrivelse
Akademifaget Varmepumper er til dig, der vil være VE-installatør af varmepumper. Med faget får du viden om energibesparende varmepumper og udnyttelse af geotermisk energi.
Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i Energiteknologi
Au faget Varmepumper giver dig nye kompetencer til at vejlede og rådgive kunder om valg af varmepumpeanlæg.
Undervisningen klæder dig bl.a. på til at kunne forstå og vurderer forskellige løsninger ud fra hensyn til miljø, komfort og økonomi. Du lærer at beregne anlæggets produktion på baggrund af europæiske teknologistandarder for området. Ligesom du får kendskab til lovgivning på området, herunder byggelovgivning, støjreglement, autorisationslovgivningen og jordvarmebekendtgørelsen.
Med de færdigheder, du får, er du klar til at blive certificeret som VE-installatør. Certificeringen giver dig adgang til at forestå anlæg omfattet af ny tilskudsordning.
Indhold i faget:
- varmepumpers grundlæggende fysik og driftsprincipper, herunder varmepumpecyklussens karakteristika og komponenters funktion
- bygningens varmesystem (radiatorer og gulvvarme), herunder drift- og temperaturforhold
- bygningens klimaskærm
- dimensioneringsgrundlaget for jordslanger, herunder kendskab til de geotermiske ressourcer
- miljø, sikkerhed og myndighedskrav, herunder lydkrav og regler om attester korrekt indregulering af styrings- og reguleringssystem.
Målgruppe
Faget er til dig der ønsker, at bliver kvalificeret til opnåelse af godkendelse som VE-montør eller VE-installatør.
Modulet kan certificere dig som VE installatør for varmepumper (men ikke F-gas certifikat til håndtering af kølemiddel). Læs mere om VE godkendelsesordningen på Energistyrelsens hjemmeside.
Tilmeld dig hurtigst muligt
Daghold: Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato.
Aftenhold & Online undervisning: Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.
Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.
Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.
Målgruppe
Uddannelsen retter sig mod dig der i forvejen har en uddannelse, har været på arbejdsmarkedet i minimum 2 år, og gerne vil have en videregående uddannelse eller specialisere dig indenfor et særligt område - uden at skulle sige dit arbejde op.
For at blive optaget på en akademiuddannelse skal du opfylde én af følgende betingelser:
- En relevant erhvervsuddannelse
- En relevant grunduddannelse for voksne (GVU)
- En gymnasial uddannelse
- En anden relevant uddannelse på mindst samme niveau som ovenstående
Suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring, som du har fået sideløbende med, eller efter, endt adgangsgivende eksamen
Jeg opfylder ikke disse krav...
Hvis du ikke opfylder uddannelseskravene, kan du evt. optages på dispensation eller på baggrund af en individuel realkompetencevurdering.
Få en individuel kompetencevurdering: Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering. Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis. Læs mere om dine muligheder
Få information
Smart Academy
Vi tilbyder de bedste undervisningsforløb, der skaber værdi og forandringer for vores deltagere og deres organisationer. Hos Smart Academy tilbyder vi et bredt udvalg af efteruddannelser på akademi-, og diplom niveau inden for ledelse og projektledelse, produktion og innovation, salg...