Startdato
Vejlederkursus for oplæringsansvarlige
- Du lærer om god kommunikation og den gode dialog mellem dig og eleven
- Du får kendskab til generation X, Y og Z og værktøjer til spørge- og samtaleteknikker
- Du får værktøjer til den vanskelige samtale og håndtering af konflikter
- Du arbejder med coachende adfærd i forhold til motivation af eleven
Kursusbeskrivelse
Kursusbeskrivelse
Dag 1: Hvordan sikrer jeg mig, at jeg får den rigtige elev?
Denne dag sættes der fokus på en række problemstillinger, som kan opstå i forbindelse med rekruttering, ansættelse og dagligdagen omkring og med eleven. Du lærer om de gensidige rettigheder og pligter. Undervisningen er dialogbaseret med mulighed for at få svar på netop din udfordring. Samtidig lærer du at arbejde med plan for oplæring, således at du kan bygge det optimale forløb for eleven.
Dag 2: Hvordan kommunikerer jeg med min elev, så vi forstår hinanden?
Denne dag sætter vi fokus på kommunikation. Hvorfor er det, vi kan aflevere et budskab og så modtages det helt anderledes, end det er tænkt? Hvordan kan du stille de rigtige spørgsmål til eleverne, så du sikrer, de udvikler deres egen refleksion i stedet for bare at give dem svarene. Temaerne på dagen er: kommunikation, spørgsmålstyper, kropssprog, aktiv lytning, antagelser og konfliktforebyggelse/håndtering.
Dag 3: Hvordan kan viden om den unge generation øge trivslen for min elev?
På denne dag sætter vi fokus på generation X, Y og Z. Du vil få viden og redskaber med hjem, som giver dig mulighed for at forstå den unge generation bedre. Dette er både værdifuldt for dig og for din elev. Den unge generation Z er i mange sammenhænge blevet kaldt dovne og ugidelige, men mange gange hænger sådanne påstande sammen med manglende forståelse for deres adfærd. Vi vil sammen kunne skabe mulighed for en større forståelse og blive rustet til at håndtere de forskellige generationer. Du får et relationsskabende redskab med hjem, som kan hjælpe dig til at skabe en god struktur og god relation mellem dig og din elev.
Dag 4: Hvordan bliver jeg bedre rustet til at vejlede min elev til fagprøven?
Når din elev mangler ca. 6 måneder af sin elevtid, så skal eleven til at lave sin fagprøve. Hvad indeholder den, hvad er din rolle i det, hvordan kan du vejlede, og hvor meget må du hjælpe? Alle de spørgsmål vil du kunne svare på efter denne her dag. Du kommer igennem nogle af de samme processer, som din elev kommer igennem - netop for at du kan vejlede ud fra egen erfaring.
Eksamen og diplom
Målgruppe
Dette vejledningskursus er for dig, som er oplæringsansvarlig for en elev. Måske har dulige fået din første elev, eller måske er det lang tid siden, at du havde ansvaret for en elev.
Dette kursus henvender sig til dig som arbejder i eller ønsker at arbejde i den merkantile sektor.
Pris
Der er undervisning følgende dage fra kl. 8.15 - 15.40 i Kolding
Modul 1 - fag 49995 - 5. februrar 2025
Modul 2 - fag 40373 - 10.-11. marts 2025
Modul 3 - fag 49998 - 02. april 2025
Der er undervisning følgende dage fra kl. 8.15 - 15.40 i Kolding
Modul 1 - fag 49995 - 3. september 2025
Modul 2 - fag 40373 - 22.-23. september 2025
Modul 3 - fag 49998 - 29. september 2025
IBC Innovationsfabrikken
Jeg vil gerne kontaktes af den kursusansvarlige - uforpligtende
IBC Kurser og Konsulenthus
IBC Kurser er en af landets største udbydere af kurser og uddannelser. Gennem mange års erfaring med undervisning og organisationsudvikling, har IBC Kurser skabt et bredt udbud af kurser og uddannelser, der understøtter og matcher ethvert behov for virksomheder og...