Som sexolog er din fornemmeste opgave at skabe et sikkert rum, hvor folk frit kan tale om sex og deres seksuelle udfordringer. Her er det din opgave som sexolog at hjælpe og guide folk gennem deres seksuelle udfordringer.
Dog opleves det stadig, at det at gå til sexolog er et tabu. "Det er måske mindre tabubelagt nogle steder, men det er stadig tabu rigtig mange steder i landet. Mange ser det som et privat område, som de nok skal håndtere på egen hånd. Men det kan alligevel være en god ide at opsøge en sexolog, da seksualitet påvirker alt muligt i livet," lyder det fra Kim MacKayzee.
Kim MacKayzee er uddannelsesansvarlig for Sexologuddannelsen hos Nordic Online Academy, hvor han også har været medvirkende til at udvikle undervisningsmaterialet i samarbejde med sin hustru, Mai MacKayzee. Kim er Cand.mag - Master of Arts (MA), filosofi med speciale i bevidstheds- og neurofilosofi, og har samtidig en baggrund som journalist, coach, facilitator, psykoterapeut og sexolog. Endvidere har Kim MacKayzee siden 2015 været medindehaver af virksomheden TLC Uddannelser, der blandt andet beskæftiger sig med undervisning inden for coaching, terapi og seksualområdet. Udover at være indehaver, er Kim også intern underviser på TLC Uddannelser i bl.a. coaching og seksualitet.
Med sine mange års erfaring har Kim MacKayzee dermed en god faglig ballast, der gør, at han i dag kan udtale sig om arbejdet som sexolog og dele erfaringer fra sin egen karriere. Denne erfaring deler Kim MacKayzee nu ud af på Sexologuddannelsen hos Nordic Online Academy, hvor han underviser. Kim håber, at den grundviden, man lærer på Sexolog uddannelsen, kan hjælpe til at skabe rum til samtale om seksualitet og samtidig hjælpe andre med at skabe mærkbare forandringer i deres liv.
Din vej til en fleksibel Sexolog uddannelse
Selvom sexolog ikke er en beskyttet titel, er der flere gode grunde til at tage en sexolog uddannelse. Her erhverver du dig nemlig en bred sexologisk grundviden, der er baseret på de mange forskellige perspektiver, der er, når vi snakker sexologi. Derudover handler det også om, at man tager sig en uddannelse, hvor man reflekterer over, hvad sexologi og seksualitet er, og hvor man arbejder med sig selv. Som Kim beskriver det: "Gennem en sexolog uddannelse kan man få øjnene åbnet for andre måder at anskue seksualitet på, og arbejdet lidt med, hvordan man møder andre mennesker på en åben, anerkendende og inkluderende måde. I disse år snakker vi jo specielt meget omkring kønsidentitet, og der nytter det ikke noget, hvis man sidder som sexolog og har sin egen fastlåste forestilling om, hvad seksualitet og køn er, og der så kommer én ind, som har et helt andet verdensbillede - hvordan møder man så den person på en inkluderende og anerkendende måde? Det er blot en af de vinkler, man får med gennem en sexolog uddannelse."
Med en sexolog uddannelse arbejder man dermed med et mere nuanceret billede af sexologi, så man ikke sidder og finder på sin egen virkelighed og hvad der er rigtigt og forkert, ud fra ens egne erfaringer og ens egen bagage, men at man derimod får redskaber til det fremtidige arbejde, så man møder mennesker på en anerkendende og inkluderende måde. Dette er blandt andet nogle af de ting, du opnår med sexologuddannelsen hos Nordic Online Academy.
Bliv sexolog online
Uddannelsen til Sexolog hos Nordic Online Academy er opbygget af 10 moduler, der herunder består af sammenlagt 42 underliggende afsnit. Det hele foregår online, så du har mulighed for at tage en fleksibel uddannelse, hvor du vil, og når du vil. På uddannelsen lærer du indledende om, hvad er seksualitet helt grundlæggende, og som bio-psyko-socialt fænomen. Her lærer du altså om de grundlæggende principper bag seksualitet og bygger videre på din viden gennem uddannelsens moduler. Det hele kan tages i dit eget tempo, og du kan gå tilbage i materialet undervejs, hvis du føler, at der er behov for det.
Når du har gennemført sexolog uddannelsen hos Nordic Online Academy, har Kim MacKayzee taget dig gennem emner som:
- Det psykologiske aspekt af seksualitet
- Hvad betyder seksualitet for vores selvforståelse og vores identitet
- Seksualitet i social sammenhæng
- Seksuel sundhed
- Relationer
Som Kim MacKayzee beskriver det, er uddannelsen tilrettelagt, så man får en bred grundviden omkring seksualitet, og undervisningsmaterialet anskuer seksualitet gennem forskellige nøglehuller/perspektiver, så man opnår et helhedssyn. Du får ligeledes helt grundlæggende viden og kompetencer om det at have en sexologisk praksis, så du bliver klædt på til, hvordan du rådgiver dine kommende klienter med udgangspunkt i deres situation.
Målgruppe for Sexolog uddannelsen
Da undervisningsmaterialet er tilrettelagt så man får en bred grundviden, er der flere forskellige målgrupper til sexologuddannelsen hos Nordic Online Academy. Materialet er ligeledes udformet og tilrettelagt, så alle kan følge med, uanset hvilken baggrund man har. Der er på uddannelsen ingen krav til tidligere erhvervserfaring eller uddannelsesmæssig baggrund. Det eneste, der er væsentligt, er, at du har interesse for området, og at du har lyst til at arbejde med dig selv.
Det har således ingen betydning, om du har faglig baggrund og erfaring eller ej. Uanset hvad er denne grundlæggende sexolog uddannelse et godt udgangspunkt for flere målgrupper. Som Nordic Online Academy selv beskriver det, er der primært deltagere fra følgende tre målgrupper på sexolog uddannelsen:
- Terapeuter, behandlere og coaches:
Som ønsker uddannelsen som overbygning til deres nuværende kompetencer og benyttelse i egen praksis. - Sygeplejesker, pædagoger, lærer, socialrådgivere og sosu-personale:
Der i forvejen arbejder med mennesker og som ønsker styrkede kompetencer til benyttelse i deres nuværende virke. - Øvrige faggrupper:
Hvor den studerende opnår læring og nye kompetencer med afsæt i et ønske om brancheskifte. Herunder feks. i form af opstart af egen praksis indenfor området.
Hvad kan en sexolog hjælpe med?
En sexolog kan hjælpe både individer og par. Fra Kim lyder det, at en sexolog kan tilbyde en bred grundviden omkring, hvad seksualitet egentlig er, og hvad seksualitet er biologisk, psykologisk og hvad det er socialt, mellem mennesker.
"Man kan både tage til sexolog som individ og sammen med ens partner. Når par kommer i konsultation oplever vi, at seksualitet kan være et svært område at italesætte. Mange af deres udfordringer bunder simpelthen i, at de har svært ved at tale om de her ting, og det er jo lidt paradoksalt, at det menneske, vi er tættest på i vores liv, kan vi have svært ved at tale seksualitet med. Og det kan skyldes, at seksualitet netop er vores tætteste og inderste kerne, og vi lever i frygt for afvisning og udskammelse, så derfor er det svært at åbne op og tale om. Her kan en sexolog især være behjælpelig, så man bliver tryg og kan tale om sex på et intimt og åbent plan," fortæller Kim MacKayzee. Dette er blot én af de ting, en sexolog kan hjælpe med, og give nogle værktøjer til at arbejde med - både som individ og som par.
En sexolog kan ligeledes være behjælpelig med mere konkrete udfordringer, uanset om der er tale om fysiske eller psykiske problemstillinger. Fælles for udfordringerne er nemlig, at en sexolog kan tage snakken og åbne op for en dialog omkring, hvad det betyder for dig som individ, hvad der kan være årsagen eller årsagerne til problemet, hvad er mulighederne og lignende. Kim MacKayzee fortæller, at hans erfaring er, at man sammenligner sig med andre, og langt de fleste sidder med spørgsmålet "Er jeg normal", når de opsøger en sexolog:
"Det er nok det, langt de fleste går og tumler med i forhold til seksualitet. Det er frygten for ikke at være normal og ikke at være som alle andre. Frygten for at stå udenfor og gå alene med bekymringerne om, hvorvidt ens tanker er normale eller ej, og følelsen af, at man er de eneste med fysiske udfordringer i parforholdet eller lignende. Her kan en sexolog hjælpe med forståelsen for og accepten af, at problemstillingen er helt inde for skiven, og forsikre individet eller parret om, at mange andre oplever samme udfordringer," lyder det fra Kim MacKayzee.
Godt råd til dig som kommende sexolog
Kim MacKayzee kommer her med sit bedste råd til dig, der drømmer om en fremtid som sexolog. Kim har mange gode råd til en kommende sexolog, men han lægger særligt vægt på vigtigheden af at være åben og forstående: "At være åben og forstående er alfa omega for en sexolog. Din verden og din virkelighed er ikke den eneste rigtige, og det er vigtigt at have med i baghovedet. De fleste mennesker kan godt lide at forholde sig til, at de bliver set, mødt, hørt og anerkendt - og det gælder i særdeleshed, når man snakker noget så privat og sårbart som seksualitet. Hvis folk føler, at dette imødekommes af en sexolog, så kan man komme langt i samarbejdet mellem sexolog og klient," lyder det afsluttende fra Kim MacKayzee.
Drømmer du om en fremtid som sexolog, og er du blevet hooked på at udforske dine uddannelsesmuligheder?
Læs mere om Sexologuddannelsen hos Nordic Online Academy her