Kursusbeskrivelse
Proceskonsulent- uddannelse 1 & 2
Bliv dygtig og professionel proceskonsulent – mange metoder og reflekteret praksis.
Du bliver inspireret og udfordret i trygge rammer – og får præsenteret den nyeste teori og praksis inden for proces-fagligheden. De arbejder med løsninger på opgaver fra din og holdets hverdag, og på den måde bliver der direkte koblet til din arbejdsplads.
Kompetencegivende proceskonsulentuddannelse i 2 dele
Proceskonsulentuddannelsen består af 2 dele. Hver del har 5 dages intensiv læring og en eksamen. Dagene består af 2 dages internat, 2 dages møde i små fortrolige grupper, hvor underviseren faciliterer digitalt samt 1 dags holdundervisning. Eksamen er digital.
- Del 1: Enkle processer
Del 1 stiller skarpt på, hvordan du som procesleder arbejder med mindre grupper. Du får viden om og træning i grundlæggende kommunikation og facilitering.
- Del 2: Komplekse processer
Del 2 arbejder med processer med større kompleksitet. De varer længere, de har flere deltagere og den organisatoriske sammenhæng er mere kompleks.
På hver del får du:
- 5 dages intensiv og levende undervisning i en Corona-venlig kombination af fysisk fremmøde og online undervisning
- Lækker forplejning, inspirerende samvær og højt fagligt niveau
- Internat hos Go’Proces og ophold påÅrslev Kro
- Inspirationsmateriale og Go’Proces’ egne værktøjer og metoder anvendt og tilsendt på mail
Dit udbytte af proceskonsulentuddannelsen
Underviserne har fokus på din læring og udvikling, så alt, hvad der trænes på uddannelsen, bliver til nyttige pointer og metoder, der kan anvendes i dit arbejder med processer. Undervisningen varetages af konsulenter med min. 15 års erfaring, et stærkt teoretisk fundament og en nysgerrighed på metoder og forskellig personlig stil.
- Forberede, afvikle og evaluere større og mindre processer sammen med de andre deltagere
- Træne procesbevidst mødeledelse
- Videreudvikle metoder til at håndtere samarbejde på tværs af fagligheder
- Arbejde systematisk med refleksion og læring
- Træne dine kommunikative kompetencer – spørge-, lytte- og feedback teknikker
- Håndtering af konflikter med vægtning på forebyggelse af konflikter i forandringsprocessen
- Afprøve værktøjer til at involvere mange medarbejdere
- Samarbejde fortroligt med de andre deltagere på holdet.
- 2 valgfag i diplom i ledelse
Hvad laver en proceskonsulent?
Kært barn – mange navne; proceslederen, proceskonsulenten eller facilitatoren er til stede for at gøre det let for deltagerne at bidrage, samarbejde og skabe resultater. Som proceskonsulent har du ansvaret for hele eller dele af processen – lige fra den tidligste forberedelse til den endelige afslutning.
En proceskonsulent tør og bør hele tiden holde fokus på det eller de overordnede fælles mål der skal nås, på de store linjer og på den samlede opgave. Det betyder, at proceskonsulenten kan hjælpe med at holde deltagerne på sporet og fastholde fokus og motivation. Proceskonsulenten får samspillet mellem deltagerne til at lykkes bedre end det ellers ville. Alle deltagere i en proces deltager med deres særinteresser og kæp-heste. Men proceskonsulenten har det organisatoriske mål som fokus.
Hos Go’Proces er de optagede af at samspillet undervejs er præget af ordentlighed og god stemning. Det er nemlig ofte det der gør, at deltagerne kan bidrage allerbedst.
Eksamen og diplom
Proceskonsulentuddannelse 1 & 2 udgør tilsammen to valgfag i diplom i ledelse. Du kan selv vælge, om du vil gå til eksamen. Læs mere om diplomeksamen valgmoduler diplom i ledelse. Adgang til 10 ECTS point.
Pris
Uddannelsen er lavet som en sammenhængende uddannelsen, men det er muligt at tage en del afgangen:
Del 1: DKK 19.900 (ekskl. moms)
Del 2: DKK 19.900 (ekskl. moms)
Få information
Go’Proces er et konsulenthus fuld af specialister inden for procesledelse, facilitering og forandringsledelse. Go Proces arbejder med læring, forandring og adfærdsændring, og har siden 2000 hjulpet offentlige og private virksomheder med processerne i til at udvikle organisationen, teamet og arbejdsglæden der...