Kursusbeskrivelse
Bliv facilitator
Du kender det helt sikkert - der er en uendelig række af afdelingsmøder, chef- og ledermøder, teammøder, projektmøder, innovations- og strategiseminarer og interne workshops. Måske er du selv mødeleder, hvor den rolle oftest handler om at sende dagsordener ud, sørge for de efterfølgende referater og bestille kaffe & vand.
Det er viden, kræfter og timer, der skal bruges optimalt, men som hurtigt kan gå til spilde og demotivere i stedet. Men du kan heller ikke komme uden om møderne, så hvad gør du? Der er flere løsninger, og de fleste kan faktisk håndteres gennem professionel facilitering.
Uddannelsens indhold og dit udbytte
Facilitatoruddannelsen foregår på et højt fagligt niveau. Vores faglige fundament består af systemisk tænkning og metode, NLP, positiv psykologi, Appreciative Inquiry, den lærende organisation, empowerment, designtænkning, psykodynamisk gruppeforståelse og forskning indenfor procesteori og gruppeadfærd. Relevante forskningsresultater om neuropsykologi og neuropædagogik inddrages, ligesom vi præsenterer dig for den didaktiske læringsmodel og metode 4MAT.
Du introduceres for visualiseringsmetoder vha. grafiske templates og grafisk facilitering. Dertil vil du naturligvis blive præsenteret for og træne en lang række forskellige faciliteringsmetoder, teknikker og strategiske værktøjer og skabeloner.
Som led i uddannelsen indgår du i en gennemgående studiegruppe og skal som forberedelse til din Assessment og certificering gennemføre et konkret læringsprojekt, der bl.a. indgår i en skriftlig afsluttende opgave.
Du vil lære og opnå
- at arbejde med vores procesmodel ’Ni trin i facilitering’ – den mest effektive procesmodel i facilitering
- indsigt i hvad en facilitator er og gør – herunder stil, rolle og adfærd
- metoder til intervention og konflikthåndtering
- indsigt i lærings- og tænkestile og deres betydning for involvering og resultater
- interpersonel kommunikation og udviklende feedback
- en lang række effektive faciliteringsmetoder og teknikker
- at arbejde med beslutningsprocesser, konsensusdannelse og prioriteringsmatricer
- at tegne grafiske skabeloner til facilitering
- praktiske og dynamiske øvelser til strategiprocesser, innovationsprocesser, refleksioner, læring, kreativitet og resultatskabelse
Målgruppe
Dette kursus er udviklet til ledere, teamledere, projektledere, HR-partnere, strategi- og proceskonsulenter, kommunikations- og markedsføringsmedarbejdere, specialister, coaches, undervisere og andre nøglemedarbejdere
Undervisningsform
Uddannelsen er lagt an på en praktisk, involverende og anvendelsesorienteret pædagogik med aktivitet, dynamik, humor og masser af træning. Vi arbejder med forskellige tænke- og læringsstile, og du vil komme igennem en kombination af teoretiske oplæg, dialog, demonstrationer, dynamiske refleksionsprocesser, praktiske øvelser, rollespil, simuleringsprocesser, og feedback.
Vi lægger vægt på inddrage dine konkrete eksempler og cases. Vi anvender ofte energizers og lege, som skaber energi og humor.
Pris
Samlet pris DKK 29.999,- ekskl. moms.
Prisen indbefatter 9 dages dagsundervisning med samtlige materialer samt fuld forplejning.
Deltagelse på Certificeret facilitatoruddannelse fordrer, at der foreligger betaling inden uddannelsesstart.
Datoer:
Modul 1: Den 6. - 8. december 2022
Modul 2: Den 9. og 10. januar 2023
Modul 3: Den 8. og 9. februar 2023
Modul 4: Den 16. og 17. marts 2023
Få information
Evalueringer
Gennemsnit 5
Skal I i gang med et leder- eller organisationsudviklingsforløb og har I brug for professionelle konsulenter, der kan bistå i hele eller dele af processen? Eller har I behov for en facilitator til at lede jer gennem en workshop, hvor det...
Det var et meget lærerigt kursus, og jeg har lært meget, som jeg kan anvende hver dag.