Black Month 2024 er skudt i gang! Se tilbuddene her

Filtrer efter
Facilitering
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-20 af 32
1
2
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Populære steder

Reportager indenfor Facilitering

Facilitator uddannelse: Bliv en bedre facilitator 

Det er et kendt problem, at for mange møder mangler fokus og dermed ender med at være ineffektive. Samtlige deltagere spilder tid, og virksomhedens produktivitet lider som konsekvens deraf. Det sker blandt andet, fordi møderne mangler struktur, eller fordi mødelederen mislykkedes i at involvere deltagerne i mødet. For at undgå dette, er det vigtigt, at møderne faciliteres korrekt. 

Et facilitator kursus giver dig værktøjer til at guide grupper mod mål på en effektiv måde. Som facilitator skal du se ud over indholdet og fokusere på processen, der leder mødedeltagerne mod ønskede resultater. Evnen til at engagere deltagerne og skabe fælles forståelse og motivation er centralt.

Kurser i facilitering sigter efter at give dig teknikker og strategier, der kan skabe en langsigtet værdi i form af mere effektive møder og workshops. Du bliver klædt på til at strukturere og gennemføre større eller mindre møder. Du lærer desuden om konflikthåndtering og pædagogik samt at skabe energi og motivation på mødet. 

Lær om diverse teknikker og strategier, der kan gøre dig til en bedre facilitator og skabe en langsigtet værdi i form af effektive møder og workshops.

På kurser i facilitering gennemgår du typisk følgende: 

  • Hvordan møder og workshops forberedes på bedste vis

  • Hvordan facilitatoren kan håndtere modstand og forvandler konflikt til aktiv deltagelse

  • Hvordan og hvornår du skal arbejde hen imod konsensus

  • Hvordan agendaer forvandles til konkrete, realistiske resultater

  • Facilitatorens præcise rolle og ansvar

Facilitator uddannelse: forudsætning og deltagelse

Facilitator kurser henvender sig typisk til dem, der allerede er involveret i planlægning og afholdelse af møder. Dette inkluderer projektledere og mødeledere, der ønsker nye værktøjer og perspektiver. Der findes også kurser for dem uden tidligere faciliteringserfaring.

Der vil også være kurser og uddannelser i facilitering, der gennemgår mere generelle teknikker, og hvor det ikke forventes, at du nødvendigvis har erfaring med at facilitere møder. 

Derudover findes der også kurser i facilitering, som fokuserer på deltagernes perspektiv. Her lærer du mere om, hvordan du som mødedeltager medvirker til at skabe en god dialog og arbejde effektivt. 

Praktisk information om faciliteringskurser

Undervisningen på kurserne vil ofte være meget praktisk anlagt. Flere kurser tilpasses deltagernes individuelle situation, så du går fra kurset med en mødeskitse og nye redskaber, du kan bruge i faciliteringen af dine fremtidige møder. 

Du vil også ofte blive afprøvet i at afholde møder og workshops for større og mindre grupper, så du får mulighed for at bruge de metoder, som du lærer på kurset. 

Hvad koster et faciliteringskursus? 

Der er et bredt udvalg af kurser i facilitering. Prisen varierer i forhold til det enkelte kursus, og du kan læse mere om de konkrete priser under de enkelte kurser. Kurser i facilitering er ikke SU-berettigede og skal derfor finansieres af dig selv eller din arbejdsplads. 

Hvor længe varer et faciliteringskursus? 

Ligesom prisen varierer længden på kurserne også. Du kan finde kurser, der blot varer 1 dag, og du kan finde kurser, der varer op mod 7 dage. 

Hvor afholdes faciliteringskursuserne? 

Kurser i facilitering udbydes i hele landet, men hovedsageligt i de større byer som København og Århus. Du kan også tage nogle kurser som fjernundervisning, hvilket giver dig stor fleksibilitet og betyder, at du kan studere hjemmefra eller fra din arbejdsplads.

En facilitator uddannelse er ikke blot en vej til at forbedre mødekvalitet, men også en vej til at udvikle en bred vifte af kompetencer, der kan gavne enhver professionel rolle. Ud over at mestre kunsten at styre møder og workshops, dækker en facilitator uddannelse også områder som kommunikation, empati, konflikthåndtering og kreativ problemløsning.

Gennem dybdegående træning lærer deltagerne at aflæse gruppedynamik og tilpasse deres tilgang til forskellige situationer. Dette skaber ikke kun mere effektive møder, men også stærkere teamdynamik og bedre beslutningsprocesser på tværs af organisationen.

En nøglefunktion som facilitator er at skabe en tryg og inkluderende atmosfære, der opmuntrer til åben dialog og deltagerengagement. Gennem rollens prisme styrkes evnen til at forstå forskellige perspektiver og håndtere forskellige personligheder og holdninger.

Det er også værd at bemærke, at facilitator uddannelser ikke kun gælder for møder og workshops internt i organisationen. Færdighederne, der opnås gennem facilitator træning, er overførbare til eksterne interaktioner som kundepresentationer, samarbejde med partnere og forhandlingssituationer.

En facilitator uddannelse kan derfor fungere som en investering i enkeltpersoners personlige og professionelle udvikling såvel som virksomhedens samlede succes. Evnen til at skabe velstrukturerede, engagerende og produktive interaktioner har en direkte indvirkning på forretningsresultaterne og organisationens kultur som helhed.