Black Month 2024 er skudt i gang! Se tilbuddene her

Filtrer efter
VVS
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Flere kategorier indenfor

VVS uddannelse

Som VVS montør arbejder du med alt, hvad der har med varme-, ventilation- og sanitetsinstallationer at gøre. Du monterer og vedligeholder facader og tage i metal, installerer rør, kedler pumper og energianlæg. Som VVS montør kan du også beskæftige dig udelukkende med installationsarbejde i fx beboelsesejendomme, industri eller institutioner.

Hvis du arbejder med VVS, installerer du røranlæg til koldt- og varmtvandsforsyning samt afløbsinstallationer i køkken og toilet. Du kan arbejde med at montere vandmålere og apparater der bruger gas, og desuden også vedligeholde disse installationer.

Derudover er det også tagarbejde i bly, zink og kobber, herunder pladearbejde, svejsning og lodning.

VVS er en forkortelse for ventilation, varme og sanitetsteknik. Dog dækker VVS i dag over flere fagområder og arbejdsopgaver, så mange mener, at denne definition er en anelse gammeldags og forældet, da der som sagt er meget mere i faget, end hvad forkortelsen egentlig antyder.

Hvis du arbejder med VVS og energi, arbejder du blandt andet med at installere mindre varmeanlæg i boliger, samt montere kedler og brændere til olie, naturgas, halmfyr og fjernvarme. Du kan også installere solvarmeanlæg og varmepumper.

Forskellige typer VVS uddannelse

Alt efter om du forvejen har en VVS uddannelse, og bare ønsker at udbygge dine kompetencer, eller om du skal omskoles, og derfor har brug for hele VVS uddannelsen, så er der forskellige muligheder for dig.

Akademiuddannelse i VVS installation

Med en akademiuddannelse i VVS bliver du kvalificeret til selv at projektere, installere og varetage driften af systemer inden for gas og varme, vand og afløb. Med uddannelsen har du mulighed for at søge autorisation ved Sikkerhedsstyrelsen.

Uddannelsen i VVS installation består af seks obligatoriske moduler, og derudover også en række valgfriemoduler. Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt. Du kan både læse hele uddannelsen på fuldtid, der tager 2-3 år, tage den på deltid, eller vælge kun at tage enkelte moduler.

Ved endt akademiuddannelse i VVS-installation er du kvalificeret til et job i det private eller offentlige virksomheder, og du kan udvikle dig videre som rådgiver i et ingeniørfirma eller som selvstændig. Med andre ord åbne du op for flere karrieremuligheder med denne form for kompetenceudvikling.

Akademiuddannelsen i VVS-installation forudsætter uddannelse som for eksempel Smedeuddannelsen og VVS-uddannelsen.

A certifikat

Udvikl dine faglige kompetencer og udvid din mulighed for at finde arbejde. Med et A certifikat kan du opstarte og indregulere nye varmeproducerende kedelanlæg og andre gasforbrugende apparater. Derudover kan du med certifikatet udføre eftersyn fejlfinding og retning på varmeproducerende kedelanlæg helt selvstændigt.

Kursus i ny gas-sikkerhedslOv

I 2018 trådte en ny lov i kraft for gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel. På et kursus får du indblik i de nye regler, og hvordan du skal udføre dit arbejde og vejlede dine kunder i overensstemmelse med loven.

Den nye lov er en moderniseret og forenklet udgave af den tidligere, som skal gøre det nemmere og mere fleksibelt at drive sikker vvs-virksomhed i Danmark. Du får viden om at opretholde nødvendig sikkerhed for gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel, så risikoen for forgiftning, eksplosion og brand er minimal.

Så hvis du er faglært smed eller VVS’er og trænger til nye kompetencer, er der altså gode muligheder for efteruddannelse og kurser. Find dit kommende kursus eller VVS uddannelse i listen ovenfor.