Akademiuddannelse i finansiel rådgivning
-
3 år
-
København
-
Holdundervisning
Akademiuddannelse i salg og markedsføring
-
3 år
-
København
-
Holdundervisning
Akademiuddannelse i kommunikation og formidling
-
3 år
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
Akademiuddannelse i skatter og afgifter
-
3 år
-
København
-
Holdundervisning
Akademiuddannelse i international transport og logistik
-
3 år
-
København
-
Holdundervisning
Bliv merkonom med en akademiuddannelse
Ejendomsmægler, finansiel rådgiver eller konsulent med speciale i oplevelsesøkonomi - mulighederne er mange med en videreuddannelse inden for det merkantile fagområde. Men kan du læse den samtidig med, at du er i job? Ja, sagtens og vi har samlet al den information du skal bruge lige her.
Kald dig merkonom efter blot 40 ECTS-point
I begyndelsen af årtusindeskiftet blev den velkendte og populære merkonomuddannelse nedlagt for senere at blive erstattet af en ny akademiuddannelse. Alt sammen for at imødekomme danskernes stigende uddannelsesniveau og erhvervslivets tilsvarende kompleksitet. Den nye uddannelse inden for det merkantile fagområde tiltrak dog ikke samme antal studerende som tidligere grundet skrappe adgangskrav og uddannelsens høje faglige niveau. Det skræmte simpelthen de studerende væk. Derfor blev der i 2012 tilføjet en ændring, der nu gør det muligt for studerende at opnå titlen som merkonom allerede efter 40 ECTS-point i stedet for de 60, som en akademiuddannelse normalt udgøres af.
En akademiuddannelse inden for det merkantile fagområde giver dig mulighed for at specialisere dig i alle aspekter af økonomi, rådgivning og kommunikation. Her ser du listen over de merkantile fagområder, du kan vælge mellem:
- Kommunikation og formidling
- International handel og markedsføring
- Økonomi og ressourcestyring
- Finansiel rådgivning
- Retail
- Oplevelsesøkonomi
- International transport og logistik
- Skatter og afgifter
Hvad er en akademiuddannelse og hvad er adgangskravene?
En akademiuddannelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse rettet mod voksne i job og med erhvervserfaring. Den udbydes som en åben uddannelse, hvilket betyder, at du allerede skal have taget en uddannelse og have haft tilknytning til arbejdsmarkedet i minimum 2 år efter adgangsgivende uddannelse for at blive optaget.
Herunder kan du se, hvilke uddannelser, der er adgangsgivende:
- Relevant erhvervsuddannelse
- Relevant grunduddannelse for voksne (GVU)
- Gymnasial uddannelse
- Relevant uddannelse på mindst samme niveau som erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse
Hvordan er strukturen på en akademiuddannelse?
Uddannelsen er oftest tilrettelagt som deltidsundervisning med en tidsramme på op til 3 år med omfang på i alt 60 ECTS-point, hvilket svarer til ét års fuldtidsstudie. Dette gør det muligt at have tilknytning til arbejdsmarkedet samtidig med, at du læser. Du kan også vælge at læse den som en heltidsuddannelse henover et år. Typisk strækker studietiden sig dog over to til tre år, og den skal senest være afsluttet 6 år efter påbegyndelsen af uddannelsen.
En akademiuddannelse er opbygget i fagligt afgrænsede moduler svarende til 5 eller 10 ECTS-point hver. En fuld uddannelse indeholder obligatoriske moduler, der udgør minimum 20 ECTS-point, valgfrie moduler og et afgangsprojekt a henholdsvis minimum 5 og 10 ECTS-point.
Dertil kan der indgå valgfrie moduler - op til 15 ECTS-point - fra andre fagområder. Alle modulerne kan også tages enkeltvis.
Èn uddannelse med flere fagområder
En akademiuddannelse er en fællesbetegnelse for denne bestemte struktur, men udbydes inden for flere forskellige fagområder:
- Administration og forvaltning
- Ledelse
- Medier og kommunikation
- Merkantil
- Service, produktion, IT, bygge og anlæg
- Velfærd, undervisning og sundhed
Selvom uddannelsen er delt op i forskellige fagområder, har du rig mulighed for at sammensætte din akademiuddannelse efter ønsker og behov, da du kan gennemføre et såkaldt fleksibelt forløb, hvor du kan kombinere moduler fra flere akademiuddannelser. Dette skal blot aftales med din uddannelsesinstitution.
Økonomi under en akademiuddannelse:
Uddannelsen er delvist selvbetalt, men du har også mulighed for at søge om SVU.
Drømmer du om en merkonom uddannelse?
Som du måske kan fornemme, er der derfor gode muligheder for at finde en uddannelse, blandt de merkantile akademiuddannelser, der findes i Danmark. Kig selv i listen ovenfor og bliv inspireret af de uddannelsesmuligheder, der gør, at du kan kalde dig merkonom efter blot 40 ECTS point.