Derfor skal du tage et lønkursus
Lønbehandling og -bogføring, samt personaleadministration er ét af mange omdrejninspunkter i en virksomhed. Korrekt bogføring og afstemmelse i forhold til offentlige registreringer er derfor helt nødvendig. Samtidig er lønomkostningerne den absolut højeste udgiftspost for rigtig mange organisationer. Det er derfor af stor betydning, at håndteringen disse foregår på både en omkostningsminimerede og retvis måde. Her kan et lønkursus hjælpe.
Sidder du allerede som lønadministrator eller i anden personaleadministrations-funktion, så ved du, at der er massevis af detaljer at holde styr på. Det kan være i forhold til, hvordan ferielønnen beregnes eller til mere specifikke regler og krav til traktementer i udlandet. Samtidig er lønadministration også et foranderligt felt, hvorfor du hele tiden må være opdateret på aktuelle problemstillinger og nyeste afgørelser, styresignaler og bindende svar.
Med et lønkursus får du den ultimative viden og dermed altid ajourført på ovenstående områder. Med din grundlæggende viden og forståelse for korrekt bogføring og personaleadministration, vil du med - et supplerende kursus - altså hurtigt kunne implementere eventuelle nye bestemmelser i din arbejdsgang.
Er du derimod ny i rollen som lønadminstrator eller selvstændig, så er et lønkursus også en rigtig god investering. Du får nemlig en rigtig god og solid forståelse af det helt basale i forhold til, hvordan en lønseddel er bygget op og hvordan man afstemmer den; i.e. feriepenge, feriegodtgørelse, ATP med videre.
Et lønkursus giver dig den nødvendige faglige og tekniske ballast, og vælger du et, der komplimenterer din erfaring, vil du få et solidt udbytte og lette arbejdet både for dig selv og din organisation.
Det bliver du undervist i på et lønkursus
Det helt specifikke indhold på et lønkursus afhænger bestemt af det valgte kursus. Du bør vælge et lønkursus, der tilsvarer dit niveau af viden og kompetencer,da et grundlæggende kursus vil give dig en basisforståelse.
I sådan et lønkursus vil du typisk blive undervist i blandt andet opbygning af en lønseddel, afregning af skat, feriepenge etc., manuel og systemisk lønbehandling, bogføring og afstemning.
Er du allerede bekendt med de fleste bestemmelser, kan et lønkursus, der sigter mod at ajourføre dig på de nyeste initiativer, afgørelser og praksiser være en god idé. På sådan et lønkursus vil indholdet - under forskellige overskrifter - typisk være:
- Lønrutiner
- Beregning af løn
- Opbygning af en lønseddel
- Sociale afgifter
- Kildeskat
- Overtidsbetalning
- Sygeløn
- Ferie
- Ferieløn
- Tjenesteledighed
- Rejseregninger
- Traktamenter
- Erstatninger
- Bonus og provision
- Lønudbetalinger
- Skatteindbetalninger
- Virksomhedssystemer
- Praktiske øvelser
- Den nye persondataforordning.
Hvem kan tage et lønkursus?
Alle, der er i berøring med lønspørgsmål kan med fordel deltage i et lønkursus. Navnligt revisorer, ansatte ved lønbureauer, ansatte ved SKAT vil kunne drage nytte af kurset. Dog er et lønkursus også yderst relevant for bogholdere, regnskabsfolk, der gerne vil have ekspertviden i forhold til lønadministration og iværksættere.
Der findes et lønkursus for ethvert niveau. Du kan både finde lønkurser, der er rettet mod dig, der aldrig har beskæftiget dig med løn før, og derfor er helt "grøn" inden for området. Derudover finder du også kurser, der henvender sig til dem, der er mere "øvede", og måske har brug for en opdatering på et givent område, oplæring i et specifikt lønsystem eller noget tredje. Nogle udbydere har for eksempel et rabatkort, der naturligvis kan have indflydelse på prisen.
Prisen for dit lønkursus kan både afhænge af det enkelte kursus og af din situation. Kontakt altid kursusudbyderen hvis du har spørgsmål.