Søg kursus

Efterspurgte IT kompetencer

Få et overblik over, hvilke kompetencer der efterspørges inden for IT området her. Brug dette nye indblik som inspiration til din kompetenceudvikling.

Efterspurgte IT kompetencer

Har du en passion for IT og drømmer du om en karriere inden for netop dette felt? Måske er du allerede beskæftiget inden for IT, men har ambitioner om at udvikle dine kompetencer og avancere i din karriere?

Få her et overblik over, hvilke faglige og personlige kompetencer, der efterspørges inden for netop IT. Med listen får du ikke kun et godt overblik og indblik - du får samtidig mulighed for at finde inspiration til din jobansøgning og/eller din kompetenceudvikling.


Her hos finduddannelse.dk har vi nemlig gennemgået mere end 16.000 jobannoncer under kategorien "Informationsteknologi". Kategorien dækker bredt, og spænder over forskellige stillingsbetegnelser såsom:

  • Product Owner
  • IT Supporter
  • Systemejer
  • IT specialist
  • Udvikler
  • Analytiker

På trods af forskellige brancher og områder, er fællestrækket for alle stillinger i kategorien dog, at fokus og arbejdsopgaver koncentrerer sig omkring IT.

Nedenfor finder du oversigten over de mest eftertragtede faglige og personlige kompetencer inden for IT. Vi håber, at dette kan inspirere dig i udformningen af dit CV og i din søgning efter eventuel kompetenceudvikling.

De mest efterspurgte kompetencer inden for IT

  1. Erfaring
  2. Engageret
  3. Struktureret
  4. Selvstændig
  5. Nysgerrig
  6. God til at tage initiativ
  7. Du besidder analyserende evner
  8. Kendskab til at programmere
  9. Du er god til at bevare overblikket
  10. Du er god til at kommunikere
  11. Erfaring med større it-systemer
  12. Ambitiøs
  13. Erfaring med Python
  14. Kendskab til DevOps
  15. Fleksibel
  16. Erfaring med udvikling i backend
  17. Rådgivning og vejledning
  18. Proaktiv
  19. Erfaring med udvikling i frontend
  20. Robust
  21. Serviceminded
  22. Udadvendt
  23. Relevant uddannelse
  24. Besidder gode samarbejdsevner
  25. Løsningsorienteret
  26. Kendskab til ITIL
  27. Erfaring med Linux
  28. Erfaring med JavaScript
  29. Teamplayer
  30. Erfaring med CSS
Blå repræsenterer faglige færdigheder og grøn repræsenterer personlige færdigheder.

Er du en erfaren og engageret IT-medarbejder?

Når danske virksomheder søger kompetente medarbejdere til deres IT afdeling, er erfaring en vigtig og efterspurgt kompetence. Her varierede ønsker og krav meget, og alt lige fra generel erfaring til mere specifik erfaring var repræsenteret i de mange jobannoncer. Det gælder for eksempel kendskab til samt erfaring med større IT-systemer, Python, ITIL, JavaScript og lignende.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal tabe pusten og miste modet, hvis du sidder som nyuddannet. Mange jobannoncer bød nemlig også nyuddannede kærligt velkommen, så der burde altså være gode muligheder for at få foden inden for og finde et job inden for IT, også selvom du ikke har et prangende CV.

Mange jobannoncer lagde desuden vægt på mere bløde kompetencer. For eksempel at deres kommende medarbejder skulle være engageret. Derudover var andre bløde kompetencer også i spil, såsom at den ideelle kandidat til jobbet hos dem skulle være struktureret, selvstændig, nysgerrig og god til at tage initiativ.

Brug kompetencer som inspiration til kompetenceudvikling

Er drømmejobbet som sælger dukket op, men står du overfor en udfordring med at opfylde jobannoncens specifikke faglige krav? Så finder der heldigvis en bred vifte af relevante IT kurser og IT uddannelser, der effektivt kan ruste dig med de fornødne og efterspurgte kompetencer. 

Tryk på knappen nedenfor og find det IT kursus eller uddannelse, der bedst matcher dine behov.

Find dit IT kursus her


Annoncer