Det rette faglige netværk er for mange vokset ud af arbejdspladsen – og har banet vejen til det perfekte job. Ønsker du at styrke dit faglige netværk, er arbejdspladsen det oplagte sted at møde mennesker, der fagligt ligger tæt op ad dig, men ét andet sted er måske lige så oplagt: en efteruddannelse.
På HD-uddannelserne på CBS bobler karrierekedlen med ambitiøse studerende. Her møder du andre professionelle karrieremennesker og opbygger de stærke forbindelser, der opstår, når en gruppe mennesker samles om en fælles faglig interesse. Det kan komme dig til gode i din nuværende karriere og på sigt.
Når du starter på HD, starter du ikke kun på et studie, hvor du selv har en masse erfaring at trække på. Med 3.000 HD-studerende på CBS møder du mennesker fra andre brancher og andre stillinger, der, selvom I arbejder inden for samme felt, hver især har en særlig viden og erfaring at byde ind med. Det kan hjælpe dig til at se det bredere perspektiv og afprøve nye løsninger i dit arbejde.
”Selv om du gennem din HD har en fælles interesse med dine medstuderende, så er din indgangsvinkel måske anderledes end den, dine medstuderende kommer med. Du tager måske for givet, at én type opgave skal løses på en særlig måde, men ved at lytte og lære af dit nye netværk, går det måske op for dig, at en anden tilgang kan være langt mere effektiv,” forklarer Martin Svarre Christensen, der er studie- og karrierevejleder hos HD på CBS.
Bekendtskaber der åbner døre
Som studerende på HD på CBS møder du mennesker fra forskellige hjørner af erhvervslivet, offentlige såvel som private.
De studerende på HD kommer fra både store og små virksomheder, hvor godt to ud af tre virksomheder med mere end 250 ansatte har ansat medarbejdere med en HD, mens tallet er lidt lavere for de mindre virksomheder.
Mødet med dine medstuderende giver altså også indblik i andre typer af organisationer og virksomhedskulturer end den, du selv kommer fra.
”Vi har studerende, der er bankuddannede, revisorer, iværksættere, ledere, osv. Selvstændige såvel som mennesker fra store, internationale virksomheder. Den forskellighed kan enten inspirere dig i dit nuværende job eller du kan inspireres til at søge mod nye horisonter i en anden virksomhed,” siger Martin Svarre Christensen.
Det er sjældent korte bekendtskaber, der opstår på HD. Faktisk viser en undersøgelse foretaget af Damvad, at 63% af de studerende holder kontakt til deres HD-netværk efter endt uddannelse, og du har således et solidt netværk at trække på – også hvis karrieren på et senere tidspunkt skal tages op til revision.
Åbn op for nye muligheder med en HD
HD er en gave for din virksomhed
Dine færdigheder inden for networking og din appetit på at lære af andre kommer ikke kun dig selv til gavn. For din virksomhed kan det nemlig også være en fordel, at du kommer ud blandt andre ambitiøse karrieremennesker fra andre grene og brancher.
Dit nye netværk kan faktisk ligefrem ende med at blive en styrke for din virksomhed – simpelthen ved at du gennem netværket og gruppearbejdet får sparring, inspiration og ny viden, som du kan bringe med dig ind i virksomheden.
”En HD er en investering, som din virksomhed kan indløse overskuddet af stort set med det samme, da de værktøjer og den viden du samler dig, både gennem undervisningen og gennem networking, kan omsættes meget hurtigt. Det er altså alt i alt en kæmpe fordel for din virksomhed, at du tager en HD og skaber dig et stærkt netværk,” afslutter Martin Svarre Christensen.
Fakta om HD-uddannelsen
En HD-uddannelse er en erhvervsøkonomisk diplomuddannelse, der kombinerer den teoretiske undervisning med den praktiske erfaring.
En fuld HD-uddannelse er normeret til i alt fire år fordelt med to år på hhv. HD1 og HD2. Den tages typisk som deltid, da hovedparten af studerende har fuldtidsarbejde ved siden af. Undervisningen er derfor også typisk tilrettelagt uden for normal arbejdstid, og man kan vælge undervisning om aftenen, i weekenden, i hverdagen eller online.
Vælg din specialisering
På CBS HD2 har du mulighed for specialisering i:
- HD2 Business
- HD2 Finansiel rådgivning
- HD2 Finansiering
- HD2 International Business
- HD2 Maritime
- HD2 Organisation og ledelse
- HD2 Regnskab og økonomistyring
- HD2 Strategisk salg og marketing
- HD2 Supply chain management
Værd at vide om en HD-uddannelse hos CBS
Fleksibilitet: En HD uddannelse kan sammensættes til at passe ind i din hverdag. Du kan for eksempel enten vælge at tage din HD som et samlet forløb, eller du kan vælge at tage enkeltstående kurser. Du kan på denne måde for eksempel vælge at strække din HD over længere tid.
Niveau: HD er en diplomuddannelse, og en HD1 og HD2 svarer tilsammen til en uddannelse på bachelorniveau.
Adgangskrav
Følgende uddannelser giver adgang til HD1:
- Gymnasial eksamen: STX, HHX, HTX, HF, EUX, GIF
(gælder også gymnasial eksamen fra Færøerne og Grønland) - Eksamener fra Duborg-Skolen og A.P. Møller Skolen
- International studentereksamen (DFB, IB, EB, OIB)
- Relevant uddannelse på mindst samme niveau
Ved optag på HD2 skal du opfylde følgende to krav:
- En direkte adgangsgivende uddannelse
- Minimum to års relevant erhvervserfaring
Eksempler på adgangsgivende uddannelser til HD2 er
- HD1
- Erhvervsakademiuddannelsen som Finansøkonom
- Erhvervsøkonomisk bacheloruddannelse (HA)
- Professionsbachelor i Finans (Finansbachelor)
- Relevant kandidatuddannelse
Lyder en HD uddannelse som det rette for dig og din karriere?