Søg kursus

4-årig uddannelse i eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi

Længde
4 år
Pris
49.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
4 år
Pris
49.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Få mere information om kurset

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

Fall 2024

  • Holdundervisning
  • København

Spring 2025

  • Holdundervisning
  • København

Kursusbeskrivelse

psykoterapi

Den 4-årige uddannelse på SEOP

Formålet med den 4-årige uddannelse på SEOP er at uddanne psykoterapeuter, der kan udøve eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi med en høj faglig etik. Desuden er formålet, at den enkelte studerende ligeledes igennem uddannelsen lærer sig selv bedre at kende, for at kunne udføre rollen som terapeut på forsvarligt grundlag.

Uddannelsen er at betragte som en almen psykoterapeutuddannelse indenfor eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi. Uddannelsen er udpræget praktisk orienteret, idet vi på SEOP grundlæggende opfatter psykoterapeuthvervet som et håndværk, snarere end en teoretisk disciplin.

Hensigterne med uddannelsen er således at:

  • Udvikle de studerendes kompetencer (personlige, relationelle, teoretiske, metodiske og refleksive) indenfor det eksistentielle og oplevelsesorienterede psykoterapeutiske felt.
  • Bibringe de studerende en høj etisk bevidsthed i udøvelsen af psykoterapi og/eller andre erhverv, hvor den personlige kontakt med mennesker er central.
  • Øge de studerendes evne til kritisk anvendelse af teori, således at de i deres fremtidige virke kontinuerligt inddrager og forholder sig til ny viden.

Udøvelse af psykoterapi kræver først og fremmest stor selvindsigt samt relationelle og terapeutiske kompetencer. Derudover er en solid teoretisk og forskningsbaseret viden en forudsætning for at kunne udøve faget på et kvalificeret grundlag.

Uddannelsen tilstræber således, at den enkelte studerende udvikler en høj grad af selvindsigt. Teorien skal i denne sammenhæng dels inspirere og understøtte den enkeltes personlige udvikling, dels sikre, at den studerende opbygger det teoretiske fundament, som er nødvendigt, for at kunne sætte sin selvforståelse og sin forståelse af andre ind i en generel faglig forståelsesramme.

Dit udbytte

Som studerende på SEOP vil du opøve nye kompetencer, få ny viden, skabe gode relationer og blive en del af et miljø hvor faglighed, personlig udvikling og terapeutiske færdigheder går hånd i hånd. Uddannelsen er en kombination af teoretisk forståelse, personligt arbejde og praktisk træning i terapeutrollen.

Målgruppe

Uddannelsen til psykoterapeut tiltrækker mennesker med forskellig baggrund og på forskellige alderstrin. For alle gælder det dog, at der er en stor interesse for personlig udvikling og det terapeutiske fag.

For en del ansøgere er det drømmen om at arbejde som terapeut der leder til studiet, men for en del studerende, er uddannelsen enten en spændende personlig rejse eller et supplement til nuværende arbejdsliv. Alle ansøgere er modne af sind, motiverede og engagerede mennesker.

Typisk vil studerende på SEOP have en mellemlang eller lang videregående uddannelse, have været i kontakt med det terapeutiske miljø før igennem eksempelvis egen-terapi og have et engagement i udvikling på flere niveauer.

Holdene vil ofte være mangfoldigt sammensat, hvilket vi anser som en væsentlig fordel, da det giver god dynamik og baggrund for at lære af hinanden. Aldersmæssigt er der ligeledes spredning, men at gå på uddannelsen kræver en vis erfaring med livet.

Eksamen og diplom

På uddannelsens 4 år er der i alt 5 eksaminer.

Basisuddannelsen har to eksaminer – en efter første år og en efter andet år. Begge er skriftlige.

Overbygningen har 3 eksaminer – en praksis eksamen halvvejs igennem tredje år, en skriftlig efter tredje år og den afsluttende eksamen ved slutningen af uddannelsen.

Alle eksaminer bliver bedømt bestået/ikke bestået og der vil følge enten en skriftlig eller en mundtlig feedback med bedømmelsen.

På SEOP har vi både et internt og et eksternt censorkorps. Eksamen på andet år og den afsluttende eksamen vil være bedømt af eksaminator og ekstern censor.

Hvad kan du bruge uddannelsen til

Naturligvis kan uddannelsen i eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi på SEOP bruges til at starte praksis som psykoterapeut, enten privat eller i et ansættelsesforhold. Du vil efter de fire års studie have alle de nødvendige kompetencer af både personlig og faglig karakter, til at udføre arbejdet som psykoterapeut på et etisk og fagligt forsvarligt grundlag.

Desuden er uddannelsen tilrettelagt således, at overgangen fra studerende til udøvende psykoterapeut er glidende og du vil få god støtte fra SEOP til at komme i gang med det terapeutiske arbejde efter endt studie. Du vil eksempelvis som studerende få mulighed for at blive præsenteret på SEOP’s hjemmeside, når du må udbyde træningsterapi (se listen her) og senere hen når du har afsluttet den sidste eksamen, kan du stå på terapeutlisten (se listen her).

Pris

Kontraktmæssigt binder du dig for 1 år af gangen og skal dermed forny kontrakt 1 gang årligt.

Prisen på uddannelsen er 49.000,- pr. år, der betales med 4083,- pr. måned.

Ved tilmelding til uddannelsen skal du desuden betale et administrationsgebyr på 2.000,- og tilmeldingen er først endelig når administrationsgebyr er betalt.

Prisen inkluderer pr. år:

  • 30 dages undervisning
  • Diverse eksaminer
  • Desuden dækker prisen 1 internatophold i løbet af de 4 år uddannelsen varer.

Disse aktiviteter er særskilt betalt:

  • Et træningsgruppeforløb på 24 timer koster 4490,- (som der skal tages 2 af).
  • Egenterapi hos en terapeut fra intern terapeutliste på SEOP koster 900,- pr. time for studerende.
  • Supervision hos en supervisor på intern supervisorliste koster 900,- pr. time for studerende.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om 4-årig uddannelse i eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
SEOP - Skolen for Eksistentiel og Oplevelsesorienteret Psykoterapi
Vester Voldgade, 96, 2
1552 København V

SEOP - Skolen for Eksistentiel og Oplevelsesorienteret Psykoterapi

Godkendt og akkrediteret Gratis terapilokaler Alumne-netværk Hjælp til opstart af egen praksis Gratis klinikvejledningskursus Foredrag I hjertet af København tilbyder SEOP en 4-årig uddannelse i eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi, hvor der er fokus på både din personlige og faglige udvikling....

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret