Personalejura
Personalejura - AU i HR
Få indblik i de gældende regler du har brug for i forbindelse med ansættelser.
Personalejura er interessant for dig, som arbejder med HR, for her får du indblik i de forskellige juridiske regler, som din virksomhed har ansvaret for at tage højde for i forbindelse med ansættelser, overenskomster og ledelse.
Personalejura giver dig viden om gældende regler, så du er godt informeret om det juridiske aspekt i HR. Vi giver dig indblik i reglerne om medarbejderkontrakter, ansættelsesophør, forskellige lønmodtagergrupper, kollektive overenskomster, forskellige personsager og meget andet.
Undervisningen er for alle – men især relevant for praktikere. Undervisningen afvikles på mindre hold med afsæt i juridisk arbejdsretlig metode, som omfatter kollektiv og individuel ansættelsesret for det private og offentlige arbejdsmarked. Modulet er en del af AU i HR.
Dit og din virksomheds udbytte
- Du kan varetage en virksomheds interesser i forhold til kollektiv overenskomst og individuelle aftaler.
- Du kan anvende de centrale regler, der regulerer ansættelsesforhold med arbejdsgivers og arbejdstagers rettigheder og pligter.
- Du kender de principielle domme, der sætter dig i stand til at fortolke, hvordan en given konflikt vil falde ud ved behandling i retssystemet.
- Du har kendskab til organisationsrettens udvikling og forståelse for ledelsesrettens muligheder og begrænsninger.
- Du kender til ”Den danske model” samt EU-regulativer.
- Du kan anvende og vurdere ny lovgivning og andre retskilder.
Din virksomhed får en medarbejder, der:
- Kan styrke virksomhedens interne forhold og konkurrenceevne
- Kan forebygge og løse arbejdsretlige problemstillinger mellem virksomheden og medarbejderne
- Kan reducere risikoen for interne juridiske sager og uoverensstemmelser.
Indhold og form
På modulet personalejura lærer du blandt andet om:
- Retsgrundlaget for ansættelsesforhold
- Kollektive overenskomster og det fagretlige system
- Lønmodtagerbegrebet
- Funktionærer, elever, vikarer, unge og andre lønmodtagergrupper
Undervisningen tilrettelægges sådan, at der tages hensyn til dine muligheder for at kombinere uddannelse med arbejde.
Undervisningen tager udgangspunkt i praktiske problemstillinger, som du kan relatere til dit job. Det betyder, at du kan udvikle dig i dit professionelle arbejdsliv, samtidig med du går på modulet.
Det er vigtigt, at du selv er aktiv og bidrager med dine egne erfaringer. Din læring sker i et miks, hvor du får ny viden gennem oplæg og refleksion – og ikke mindst gennem sparring i mindre grupper.
Mellem undervisningsgangene får du mulighed for at løse forskellige problemstillinger skriftligt og få sparring på dine løsninger og skriftlige formulering.
Modulet afsluttes med en skriftlig erhvervscase.
Målgruppe
Modulet er for dig, der arbejder eller skal til at arbejde med personaleforhold inden for HR, ledelse eller foreningsområdet, og som ønsker et solidt teoretisk grundlag, når du skal håndtere opgaver i forbindelse med ansættelser, medarbejderforhold og afskedigelser.
Video
Optagelse
For at blive optaget på en akademiuddannelse skal du leve op til følgende krav:
- Du skal have en erhvervsuddannelse, grunduddannelse for voksne, gymnasial uddannelse eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau
- Du skal have minimum 2 års relevant erhvervserfaring
Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en realkompetencevurdering.
Pris
Prisen for dette modul er 9.990 kroner ekskl. moms.
Få information
Hos KEA - Københavns Erhvervsakademi tilbyder vi efteruddannelse på akademi- og diplomniveau. Vores uddannelser er erhvervsorienterede, og alle vores uddannelsesforløb tager udgangspunkt i din virkelighed. I undervisningen kobler vi teorien på, så du får nye perspektiver på dit arbejde og...