Søg kursus

Organisationspsykologi og ledelse af strategiske designprocesser

Længde
3 dage
Pris
6.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
29 oktober, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
3 dage
Pris
6.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
29 oktober, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Få mere information om kurset

Startdato

1 tilgængelig startdato

29 oktober, 2024

  • Holdundervisning
  • Kolding

Kursusbeskrivelse

Organisationspsykologi

Organisationspsykologi og ledelse af strategiske designprocesser - facilitatorrollen og gruppedynamik

Indtag rollen som procesfacilitator

Bemærk: Kurset indgår som valgmodul 5 (5 ECTS) på diplomuddannelsen i Strategisk Design og Ledelse, men kan også tages som et selvstændigt kursus uden ECTS.

Om kurset

Organisationspsykologi og ledelse af strategiske designprocesser forudsætter, at man som facilitator er i stand til at træde ind i rollen på en nysgerrig, dynamisk og eksperimenterende måde. Man skal kunne forstå, opdage og ændre eventuelle uhensigtsmæssige gruppedynamiske bevægelser i det øjeblik, hvor de udspiller sig. Designprocesser udforsker ofte det ukendte, og der kan være meget på spil, når man søger efter en nyskabende løsning. Det kræver et samtidigt fokus på både opgave og proces. 

Hvordan indtager du personligt rollen som procesfacilitator? Hvilke psykologiske faktorer har indflydelse på din egen performance? Hvad kommer fra dig selv, og hvad kommer fra organisationen eller gruppen? Hvordan bliver du i stand til at genkende de dynamikker, som du og gruppen kan blive udsat for, så du bedst muligt indtager din rolle som facilitator og guider gruppen tilbage til arbejdet med kerneopgaven? Det er alt sammen spørgsmål, som du får lejlighed til at udforske og finde svar på med kurset ’Organisationspsykologi og ledelse af strategiske designprocesser - facilitatorrollen og gruppedynamik.'

Undervisning og forløb

Undervisningen veksler mellem teori og praktiske øvelser, så du får afprøvet ny viden og omsat den til brugbar erfaring. Øvelserne benytter sig af sociologiske metoder i kombination med greb og metoder fra den designbaserede tilgang. Det kan være tegneøvelser, brugen af rumlighed, den fysiske og psykiske tilstedeværelse i en simuleret ‘her-og-nu’ situation. Ved at bringe dig selv aktivt i spil – i både individuelle og gruppedynamiske øvelser – får du mulighed for at blive klogere på din egen faciliteringspraksis. 

Kurset er inspireret af Psykodynamisk Systemteori. Her arbejder vi både med et synligt niveau, som befinder sig over overfladen, og med et dybereliggende niveau, som ligger under overfladen – og som kræver særlige teknikker, der kan opdage, undersøge og arbejde med psykologien i kreative processer, som eksempelvis hvordan ubevidste tanker, følelser og fantasier indvirker på samskabelse. 

Forløbet er struktureret som vekselvirkning mellem korte teoretiske oplæg og praktiske øvelser. 

Udbytte

Du bliver i stand til at træde ind i rollen som facilitator på en nysgerrig, dynamisk og eksperimenterende måde, og du bliver trænet i at forstå, opdage og ændre eventuelle uhensigtsmæssige gruppedynamiske bevægelser i det øjeblik, hvor de udspiller sig. 

Du får blandt andet:

  • Viden om facilitatorrollens dynamik, og om hvordan psykologiske processer influerer på gruppers evne til at arbejde effektivt med strategiske designprocesser
  • Færdigheder til at opdage og undersøge igangværende gruppedynamiske processer 
  • Kompetencer til at intervenere over for uhensigtsmæssige gruppedynamikker og dermed bevare gruppens fokus på løsning af en opgave i pressede situationer

Målgruppe

Kurset er for dig med interesse for psykologiske processer, og som gerne vil undersøge, hvordan du personligt udfylder rollen som processfacilitator. Du er villig til at dele svære eller komplekse problemstillinger, og du vil gerne træne din evne til at facilitere grupper i en dynamisk ’her-og-nu’-situation. Kurset er relevant for alle, der arbejder med facilitering, eller som har en ambition om at komme til at gøre det.

Pris

Pris
Uden ECTS: Dkr. 6.000,- ekskl. moms
Med ECTS: Dkr. 8.000,25

Beløbet dækker undervisning, undervisningsmaterialer samt forplejning.

Vi tilbyder rabat på følgende:
• 10 % rabat per person ved 3 tilmeldinger (samme CVR-nummer)
• Tilmeld 5, betal for 4 (samme CVR-nummer)

NB: Rabatten gives kun på selve kursusprisen, ikke på prisen for forplejning og materialer

Mulighed for tilskud: Man kan eventuelt få tilskud på op til 10.000 kr. per år fra Omstillingsfonden (Uddannelses- og Forskningsministeriet).

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Organisationspsykologi og ledelse af strategiske designprocesser
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Designskolen Kolding
Dyrehavevej 116
6000 Kolding

Vores kurser, efteruddannelse og faciliteringsworkshops er for dig, der gerne vil dygtiggøre dig inden for design og designmetoder i bred forstand, og for virksomheder og organisationer, der har behov for at skabe innovation og nyt forretningspotentiale gennem designtænkning og strategiske...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret