Startdato
Kursusbeskrivelse
Når eleven siger nej – kravundgåelse og nedsat kravkapacitet
At kunne sige nej er en vigtig måde at passe på sig selv på. Det er en naturlig reaktion på oplevede uoverskuelige krav og forventninger.
Når det er sagt, så oplever vi ofte som professionelle, at den største faglige udfordring er, når vi står over for en elev, som siger nej tak til alt.
Med udgangspunkt i forståelsen af kravundgåelse og nedsat kravkapacitet stiller dette kursus skarpt på, hvordan man kan arbejde med modstand. Ikke blot som et begrænsende vilkår, men som en åbning ind til en større forståelse af, hvad ”nej’et” er et nej til, og hvordan der kan skabes tilstrækkelig tillid til, at nej kan blive til ja.
I sådanne tilfælde er vores forståelse og viden vores vigtigste redskaber. Derfor vil kurset sætte fokus på at tilføre viden om, hvad ”nej’et” kan dække over samt stille skarpt på, hvordan forskellige forståelsesrammer kan åbne for forskellige handlemuligheder.
Indhold og udbytte
- Teorietisk viden omkring PDA profilen.
- Værktøjer til at arbejde med krav, så vi kan tilpasse dem til barnets/den unges zone for nærmeste udvikling.
- Viden om relationelle og samtalemæssige greb i tilgangen til børn og unge med nedsat kravkapacitet eller PDA.
Vi inddrager cases og problemstillinger fra praksis og vil igennem refleksionsøvelser sigte mod at kursisterne kan implementere den præsenterede teoretiske forståelse samt værktøjer og metoder i deres daglige praksis.
Målgruppe
Alle der arbejder med børn og unge og ønsker at blive klogere på PDA og andre grunde til nedsat kravkapacitet. F.eks. lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere og kontaktpersoner.
Pris
950,00 kr.
Få information
Specialister i børn & unge med særlige behov
Arbejder du med børn og unge med særlige behov, og har du brug for at få opkvalificeret din viden om psykisk sårbarhed og hvilke metoder der kan bringe barnet eller den unge videre? Så er Basen Kompetencecenter det rigtige valg....