Praktikvejledning for socialrådgivere
-
Fra 11.600 DKK
-
Odense
-
Holdundervisning
Pædagogisk diplomuddannelse i Psykologi
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
Kursus i autisme, seksualitet og kønsidentitet
-
1 dag
-
31-01-2025
-
Fra 1.800 DKK
-
København
-
Holdundervisning
Autisme Grundkursus
-
Flere (5)
-
Fra 3.800 DKK
-
Flere byer (3)
-
Holdundervisning
Vold og trusler om vold
-
1 dag
-
Landsdækkende
-
Holdundervisning
Certificeret familiebehandler
-
130 timer
-
31-01-2025
-
Fra 39.900 DKK
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
Husker du at efteruddanne dig som socialrådgiver?
Som socialrådgiver er der mange krav til, hvad du skal kunne, som stiller stadig stigende krav til dine kompetencer. Ikke alle kompetencer er nødvendigvis noget man lærer på studiet, og måske er det også ved at være så længe siden, du har taget din uddannelse, at du har brug for en opfrisker. Derfor findes der masser af kurser til dig, der ønsker at opkvalificere dine kompetencer.
Hvad laver en socialrådgiver?
Kort og godt, er en socialrådgiver uddannet til at løse og forebygge sociale problemer, mennesker kan støde på i livet. Mange socialrådgivere beskæftiger sig med de problemer, der kan opstå i forbindelse med arbejdsløshed, arbejdsskader, sygdom og misbrug. Men faget favner bredt, og specielt børn- og ungeområdet, hvor socialrådgiverne rådgiver og hjælper børn og unge, der har problemer i deres hverdag, er et stort felt.
En stor del, af de mennesker der henvender sig til socialforvaltningen, har økonomiske problemer, og har brug for kontanthjælp eller social pension. Udover rådgiver delen, sidder mange socialrådgivere også med meget administrativt arbejde, fordi der netop skal dokumenteres, det der bliver gjort for borgerne. Hver gang man som socialrådgiver arbejder med at tilrettelægge sociale indsatser, love og bekendtgørelser, fører journaler, skriver referater mv. så skal det dokumenteres.
Hvorfor er det vigtigt at tage et socialrådgiver kursus?
Jobbet som socialrådgiver spænder vidt, og dermed gør kurserne det samme. Du kan finde kurser omhandlende præsentationsteknikker og samtale, praktikvejledning og supervision eller dét at arbejde med demente og autister. På kurserne får du ofte både en teoretisk viden, praktiske værktøjer og arbejder med cases.
Lige meget hvilken type kursus du ender med at tage, går du hjem med ny viden, du kan implementere i din dagligdag. Det er vigtigt at opkvalificere dig som socialrådgiver, og tage et kursus i de kompetencer du føler du mangler, da det netop kan være med til at gøre dig til en stærkere og mere succesfuld socialrådgiver. Samtidigt kan et kursus også være med til at give din karriere et boost, hvis du ønsker at skifte retning, eller gerne vil stige i graderne.
Hvem skal tage et socialrådgiver kursus?
Et socialrådgiver kursus giver mening for dig, der ønsker at opkvalificere dine kompetencer indenfor et bestemt område. Er du måske ny i felten, og har brug for noget specifik viden, kan et kursus være gavnligt. Men et socialrådgiver kursus giver også mening for dig, som har været i felten i mange år, men måske har brug for den nyeste viden, eller dig som lige har skiftet arbejde, og er endt i en helt anden afdeling, med andre typer borgere, end der hvor du arbejdede før.
Et socialrådgiver kursus, lige meget hvilken type, giver altså mening, lige så snart, du føler, der er noget viden du mangler, eller kompetencer du ønsker at opkvalificere. Skal du f.eks. til at være praktikvejleder, kan et kursus i dét eller supervision måske være det rette for dig. Omvendt kan et kursus omhandlende dét at arbejde med demente og autister, være en god bund, for dig, der aldrig har siddet med den type borgere før. Socialrådgiverfaget er så bredt, at det altid er muligt at finde et kursus, som giver mening for lige netop dig.