Nudging & adfærdsdesign
-
1 dag
-
Flere (4)
-
Fra 4.499 DKK
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
Adfærdsdesign og nudging
-
6 dage
-
Flere (2)
-
Fra 9.895 DKK
-
Kolding
-
Holdundervisning
Kursus i nudging og adfærdsdesign
-
2 dage
-
Flere (6)
-
Fra 9.200 DKK
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
Kursus i nudging og adfærdsdesign
-
2 dage
-
Flere (6)
-
Fra 9.200 DKK
-
Flere byer (2)
-
Holdundervisning
Masterclass i adfærdsforandring
-
6 Lektioner
-
25-02-2025
-
Fra 32.995 DKK
-
København
-
Holdundervisning
Kan adfærd ændres med nudging?
Du hører hele tiden kampagnetekster som ”spis sundere”, ”smid skraldet ud”, ”pas på ørerne”. De er alle en del af nudging kampagner, der skal få disse budskaber ind mere automatisk i vores hverdag.
Nudging handler om at skabe adfærdsændringer, der virker automatiske for mennesker. Det er en forskningsbaseret tilgang, der hjælper med at forstå hvordan vaner og uhensigtmæssig adfærd opstår. Gennem nudging får man bedre redskaber til at ændre dem, det engelske ord nudge betyder nemlig ”et kærligt puf”.
Hvad er nudging?
Nudging er ikke en mirakelkur som gør din kommunikation effektiv, men det er et praksisorienteret og effektivt værktøj til nogle typer af udfordringer. Nudging hører helt generelt under det der kaldes adfærdsdesign, som har rødder i både økonomi, psykologi og sociologi. Med de forskellige fagligheder, får man en ide om, hvordan rationelle mennesker agere, og med nudging finder man så ud af, at vi ikke altid træffer de rationelle eller informerede beslutninger.
Nudging bygger på en teori, der kaldes system 1 og 2, som er udviklet af Daniel Kahnemann. System 1 siger noget om vores automatiske, hurtige, ukontrollerede, ubevidste og intuitive reaktioner. System 2 siger noget om vores langsomme, reflekterede, kontrollerede, selvbevidste og analytiske reaktioner. Hvis du bliver spurgt il et regnestykke, er det altså system 2 der bliver sat i gang i dit hoved, som kan håndtere komplekse og nye opgaver. Med system 1 kræves der ikke så meget energi, som hvis man siger fuldend denne sætning ”rosinen i….”. Det er altså ting du gør, nogle er motorisk komplekse, uden at tænke meget over det, som fx at børste tænder og køre bil. System 1 fungere altså på baggrund af vaner, regler og erfaringer, og det system vi bruger til at træffe hurtige valg.
Det er her nudging kommer ind i billedet, for hvordan får man folk til at tage fornuftige beslutninger, hvis de 90% af tiden træffer deres beslutninger på baggrund af system 1?
Nudging kursus – hvad lærer du?
På et kursus i nudging lærer du hvordan du kan bruge redskaberne til at ændre adfærd. Du bliver udfordret i din opfattelse af rationale, bevidsthed og socialitet. Samtidig med at du bliver præsenteret for nye veje og metoder, der gør at du kan skabe effektfuld adfærdspåvirkning. Du får indsigt i, hvordan du med enkle midler kan skabe forberede resultater, samtidig med at du sikre strategier og viden via konkrete eksempler.