Black Month 2024 er skudt i gang! Se tilbuddene her

Bliv dronepilot

Hvordan bliver du dronepilot?. En dronepilot er, som ordet antyder, føreren af en drone. Derfor henvises der som oftest også til én sådan som enten en dronefører eller droneoperatør. 
Filtrer efter
Dronepilot
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Drømmen om at blive dronepilot

Ønsker du at gøre brug at en drone i erhvervsmæssigt øjemed, er det nødvendigt, at du erhverver dig et dronebevis, der giver dig lov til det. Beviset giver dig en række beføjelser, som du ikke har som privatperson, da du da må flyve med dronen i tættere bebyggede områder, over havet og i nærheden af lufthavne. 

Inden for droneflyvning skelner man mellem privat og erhvervmæssigt brug, og der findes således forskellige regelsæt, der skal overholdes inden for hver af disse kategorier. 

Hvad er en drone?

Droner er - helt lavpraktisk - en ubemandet/førerløs robot. For eksempel et flyvende luftfartøj, der kan fjernstyres - så helt ubemandet er den jo naturligvis ikke i realiteten. I de fleste tilfælde i dag er en drone udstyret med et kamera, der gør den i stand til at løse forskellige opgaver langt nemmere end alternativerne. I dag benyttes droner til at løse mange forskellige opgaver - nogle mere alvorlige end andre.  

Der findes naturligvis droner i forskellig kvalitet og i forskellige prisklasser. Hvilken drone du bør investere i afhænger selvfølgelig af den opgave dronen skal løse. 

Hvad er et dronebevis?

Der findes forskellige typer af dronebeviser. Blandt andet:

Dronebevis 1a: Du må føre en drone i vægtklassen 0 - 1,5 kg.

Dronebevis 1b: Du må føre en drone i vægtklassen 1,5 - 7 kg.

Drone 2: Du må føre en drone i vægtklassen 7 - 25 kg.

Typer af dronekurser

Der findes som nævnt forskellige typer af dronekurser, og dermed også forskellige typer af dronebeviser. Der findes kurser indenfor droneflyvning, der giver dig et såkaldt kompetencecertifikat til droneflyvning. Dette skal forstås som et grundlæggende kursus for at komme i gang som dronepilot. Derudover findes der også specialuddannelser inden for droneflyvning, der henvender sig til forskellige profiler og behov. 

Hvem er et dronekursus til for?

Et dronekursus kan have mange forskellige formål. Derfor finder der således også forskellige drone kurser, der alle har forskellige målgrupper. En dronekursus kan for eksempel være aktuelt for dig, der arbejder med: 

  • Mapping
  • Inspektion
  • Marketing
  • PR
  • Inspektion af diverse rør. For eksempel lækager på fjernvarmerør
  • Eftersøgning af personer og dyr

Et dronekursus kan naturligvis også henvende sig til privatpersoner. Her skal man dog være opmærksom på, at der gælder andre regler. 

Opbygning og indhold af dronekurset

Indhold og opbygning af det enkelte dronekursus vil variere. Både fra udbyder til udbyder, men også fra kursustype til kursustype. Fælles for kurserne er dog, at det er en god blanding af teori og praktiske øvelser.

De fleste kurser inkluderer dog indhold af følgende grad:

  • Luftfartssikkerhed
  • Luftrumsrestriktioner
  • Luftfartsregler
  • Forsikring
  • Sikkerhed
  • Teori
  • Praktisk flyvetræning
  • Kamerateknikker

Spændende karrieremuligheder

Med et dronekursus kan du åbne op for spændende karrieremuligheder, alt efter hvad der er behov for inden for dit felt naturligvis. Derudover kan vi ikke komme udenom, at droner er kommet for at blive - dette på tværs af forskellige brancher. Der er derfor gode grunde til, at investere i et dronekursus og blive dronepilot.

Som vi tidligere har gennemgået er der mange brancher, hvor droner løser opgaverne meget effektivt. Kortlægning, reklamefilm og inspektioner er blot nogle af de eksempler, hvor man benytter sig af droner. Du kan for eksempel også se eksempler på det ved nogle fotografer eller ved salgsmateriale når en ejendomsmægler skal sælge en bolig. Der er altså flere brancher, der benytter sig af droner, end man lige går og tror.