Søg kursus

Unges mistrivsel kan vendes til trivsel

Brænder du for, at komme mistrivsel blandt unge til livs? Læs med her, og få indblik i, hvordan et kursus hos Hverdagens Helte kan hjælpe dig på rette vej.

Unge i mistrivsel: En udfordring, vi kan og bør løse sammen

Mistrivsel blandt unge er et stigende problem i Danmark. Det bakker flere undersøgelser og rapporter op om, blandt andet en undersøgelse foretaget af Statens Institut for Folkesundhed i 2023.

Særligt teenagere kæmper med selvtillidsproblemer, frygt for fremtiden og en perfektionistisk kultur, hvor frygten for at fejle dominerer.


Men hvad kan vi gøre ved det? Hos Hverdagens Helte tror de på, at vi sammen kan vende denne udvikling – hvis vi løfter i flok.

Dorthe Palkinn Sigfusson, som i fem år har været en del af Hverdagens Helte og er en erfaren og passioneret coach for både unge, forældre og fagfolk, understreger, at det er et kollektivt ansvar: ”Det kræver en indsats fra alle omkring de unge, både institutioner, forældre og ikke mindst de unge selv.”

Hverdagens Helte: En helhedsorienteret indsats for unges trivsel

Siden 2005 har Hverdagens Helte arbejdet for at forbedre trivsel blandt unge i alderen 13 til 25 år. Virksomheden tilbyder coachingforløb, kurser og foredrag til unge, der giver dem konkrete redskaber til at styrke deres selvværd og finde retning i livet.

Derudover tilbyder de også kurser, uddannelser, foredrag og workshops til fagfolk der arbejder med unge, som både inviterer til en ny måde at tale med de unge, og til at fagfolk omkring de unge får fokus på at passe på sig selv som omsorgspersoner. Målet er at skabe varige positive forandringer – ikke kun hos de unge, men også hos de voksne, der er tæt på dem.

Vi ser mistrivsel blandt unge i mange former. For nogle unge viser det sig som usikkerhed og manglende selvværd, mens andre oplever det som 'tågehjerne' – en følelse af at miste retning, formål og energi,” fortæller Dorthe Sigfusson.

Hverdagens Helte arbejder med at vende disse udfordringer til styrker gennem coachende samtaler og praktiske øvelser, ligesom de tilbyder kurser og uddannelser til fagfolk.

Praktiske redskaber til at støtte unge

For at hjælpe unge ud af mistrivsel tilbyder Hverdagens Helte forløb, der træner selvværd, ro og mental styrke. Et typisk coachingforløb varer omkring tre måneder og fokuserer på at udvikle den unges forståelse af egne værdier og behov. Der arbejdes med at ændre fokus fra frygt til positive tanker og handlinger.

De fagfolk, der deltager i kurserne, lærer også konkrete metoder til at støtte de unge. Dorthe forklarer, at mange voksne har gavn af øvelser som ”Knyt-og-lyt,” hvor de træner i at lytte til de unge uden at dømme eller kommentere.

Det er en uvurderlig færdighed, der giver de unge plads til at udtrykke sig uden frygt for dom,” uddyber Dorthe.

Uddannelse af fagfolk: Lær at lytte og støtte

Hos Hverdagens Helte tilbydes bl.a. kurser og uddannelser som Grundkursus i Ungecoaching og en længere Ungecoach uddannelse.

Kurserne giver pædagoger, lærere og andre fagfolk redskaber til at føre anerkendende samtaler med unge og forstå deres udfordringer.

Den uddannelsesmæssige baggrund er ikke den vigtigste her, det er vigtigere at du arbejder eller har arbejdet med unge og ønsker at gøre en seriøs forskel i deres liv.

På Grundkurset lærer deltagerne om selvværd, værdier og hvordan man støtter unge gennem udfordrende perioder. Kurset strækker sig over tre dage og er designet til at kunne bruges i både faglige og personlige sammenhænge og til at have både uformelle og formelle samtaler med unge.

Læs mere om kurset her

Den længere Ungecoach uddannelse giver desuden træning i at coache unge gennem længere forløb og hjælper med at udvikle en dybere forståelse for unges følelsesmæssige behov samt læring om, hvordan vi passer på os selv som omsorgspersoner for unge.

Læs mere om forløbet her

Alle kurser og uddannelser tilbyde både i eget regi i Hverdagens Helte, men tilbydes også på arbejdspladsen med min. 6 deltagere:

Vi har god erfaring i at facilitere kurser og uddannelser på arbejdspladsen, da det giver god erfaringsudveksling og en fælles platform at arbejde med de unge ud fra samtidig med at man som kolleger kommer tættere på hinanden. Vi har blandt andet afholdt kurser på efterskoler, kommuner og i forskellige fonde”, fortæller Dorthe.

Resultaterne af en målrettet indsats

Hos Hverdagens Helte ser man tydelige resultater af arbejdet. De unge, der gennemgår forløbene, oplever ofte øget selvværd, klarhed over deres ønsker og mod til at tage næste skridt i livet.

Vi ser unge gå fra at føle sig opgivende til at finde glæde og formål i deres hverdag. Det er en fantastisk forvandling, der kan ske på ganske få måneder,” lyder det uddybende fra Dorthe.

For mange unge betyder dette, at de bedre kan håndtere stress og pres fra både uddannelse og sociale forventninger. De fagfolk, der deltager i kurserne, får samtidig værktøjer til at understøtte denne positive udvikling og skabe stærkere relationer til de unge.

Tag del i forandringen: Bliv uddannet ungecoach

Vil du være med til at gøre en forskel for unge i mistrivsel? Hverdagens Helte tilbyder kurser og uddannelser, der giver dig de redskaber, du har brug for.

Uanset om du er lærer, pædagog, vejleder, coach eller hvordan du arbejder med unge til dagligt, kan du lære, hvordan du skaber trygge, udviklende og støttende rammer for dem.

Vejen til bedre trivsel starter med at forstå og støtte den enkelte unge. Det kræver, at vi ser dem, lytter til dem og giver dem plads til at være dem selv,” lyder det afsluttende fra Dorthe.

Hvis du ønsker at tage del i arbejdet for bedre trivsel, er et kursus hos Hverdagens Helte et godt sted at starte.

Find dit kursus hos Hverdagens Helte her

Dorthe Palkinn Sigfusson

Dorthe Palkinn Sigfusson

Ungecoach, foredragsholder og underviser hos Hverdagens Helte (Vis mere)
Dorthe har været en del af Hverdagens Helte i mere end fem år, hvor hun fungerer som unge- og forældrecoach, foredragsholder, mindfulness instruktør og underviser. (Mindre)

Omkring

Dorthe har været en del af Hverdagens Helte i mere end fem år, hvor hun fungerer som unge- og forældrecoach, foredragsholder, mindfulness instruktør og underviser.
Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer